Tänään käytiin valitsemassa kodinkoneita Expertiltä. Viime viikonloppuna käytiin valitsemassa maalit makuuhuoneisiin. Meidän ykkösmakuuhuoneeseen tulee kaikki seinät sellaisella aika tumman lilalla värillä, maali on teknoksen valmistama, mutta en netistä nyt löytäny väriplänttiä, joten tässä tulee tikkurilalta hieman samaa sävyä kuitenkin vaaleampaa. Toinen makuuhuone tullaan maalaamaan Tikkurilan S500 värillä.

  

Kodinkoneiden hinnat iloiseksi yllätykseksi tulivat halvemmaksi mitä ajateltiin. Saatiin kaikki mitä haluttiin ja lisähintaa tuli vain 1500euroa, meidän rakennuttajalla on ilmeisesti aika hyvät alennukset Expertille.Oltiin varauduttu jopa 3000euron hintaan, mutta hyvä näin. Liesituuletin tulee olemaan se mitä rakennuttaja on valinnut Savon mallistosta. Kaikki muut kodinkoneet tulevat olemaan AEG:lta.

Jää-/viileäkaappi on mallia S73800KMX0, josta AEG:n sivut sanoo näin: MultiAir Flow, LCD-näyttö yläpaneelissa, LED-valaistus, Pikakylmennys, Aromivahti, Energialuokka A+, Turvalasihyllyt, Super Cabinet, Korkeus 180 cm, Väri: teräs.

Pakastin on mallia A729006NX0, josta AEG:n sivut sanoo: NoFrost, Elektroninen lämpötilanohjaus, Automaattinen pikapakastus, LCD-näyttö ovessa, LED-valaistus, Energialuokka A+, Läpinäkyvät pakastuslaatikot, Super Cabinet, Korkeus 180 cm, Väri: teräs.

Meille oli siis tärkeää, että ainakin pakastimessa tulee olemaan NoFrost, muut ominaisuudet tulivat sitten vähä niinkuin plussana.

Kalusteuuni valinnassa vaikutti eniten se, että halusin Pyrolyysi uunin, inhoan yli kaiken uunin pesua ja lisäksi inhoan sitä, kun pitää käyttää kemikaaleja.Joten uuni on mallia BP3013021M, josta AEG:n sivut sanoo seuraavaa: MaxiKlasse, ThermiC°Air, Monitoimiuuni, Kiertoilmatoiminto rengasvastuksella, Avustava ruoanvalmistus, Hälytysajastin, Elektroninen lämpötilan ohjaus, Pyrolyysipuhdistus, Uunin luukussa lapsilukitus, Energialuokka A, Väri: teräs.

Lieden suhteen taas valinnan ratkaisi myyjän suosittelema Induktiotaso, joka pitäisi olla eläinperheessä parempi vaihtoehto, kuin tavallinen keraaminen liesi. Toisaalta lapsilukon ja induktiovalinnan mukana tuli minusta muutamia turhia ominaisuuksia, kuten tuo Stop&Go, joka ns. lopettaa kypsentämisen siksi aikaa, kun et halua kokkailla, vaan pitää ruoan vain lämpimänä kunnes olet valmis jatkamaan.Liesi on mallia HK634200EB, josta AEG:n sivut sanoo: Induktiotaso, Viistoreunainen, Hipaisukytkimet, Power Booster-toiminto, Stop&Go, Lapsilukitus, Jälkilämmön ilmaisin, Automaattinen virrankatkaisu, Leveys n. 60 cm.

Astianpesukoneelle meillä ei oikeastaan ollut mitään toiveita, mutta myyjä suositteli tätä, koska meillä tulee olemaan avokeittiö niin desibelit olisivat mahdollisimman alhaisia. Tässä koneessa oli hyvää minusta se, että sinne mahtui halkasijaltaan 34cm lautainen ja ylätasoa pystyi laskemaan ja nostamaan lasien korkuuksien mukaan. Malli on F77009MOP, josta AEG:n sivut sanoo: ProClean, ProZone, Extra Silent, Kolmas suihkuvarsi, Tehopesu 70°C Care, 30 min pikaohjelma 60°C A-pesutuloksella, Auto 45-70°C, Äänitaso 44 dB(A), Sisävalo, Ajastin 1-24 tuntia, LCD-näyttö.

Liesituuletin siis oli ihan rakennuttajan valitsema Savo I-60 mallia. Me ei nähty syytä lähteä vaihtamaan tuota, koska juuri tuollaista oltiin ajateltukin, joten miksi sitten lähteä turhaan hifistelemään jollain liesituulettimella, tuossa on kuitenkin ne ominaisuudet mitä liesituulettimessa tuleekin olla ja on ihan ok näköinenkin vielä.

Maanantaina vuorossa olisi sitten keittiön, wc-kalusteiden ja vaatekaappien valinta.