Haaveena on ollut päästä muuttamaan rivitaloon ja uuden työpaikan myötä tuli kyseeseen muutto pois nykyiseltä paikkakunnalta pitkän työmatkan vuoksi. Katseltiin aktiivisesti vanhoja rivitaloja nykyisen työpaikkani lähettyviltä, mutta mikään ei oikein innostanu. Oli sitä ongelmaa, että olisi pitänyt remontoida kaikki tai osa, mutta kun ei ole taitoa eikä kovin halujakaan lähteä siihen hommaan, niin päätettiin laajentaa asunto katsantoa tuohon minun työpaikan ja miehen työpaikan välimaastoon.

Aluksi ei edes ajateltu, että lähettäisiin uudiskohdetta ostamaan, mutta sitten sattumalta osu silmään tämmönen ennakkomarkkinoinnissa oleva kohde. Kattelin  niitä pohjia ja siinä oli kaikki mitä on asunnolta haluttu. Meidän budjetti rivitalon pätkälle on ollut, että siinä korkeintaan 175tuhatta, mutta tämä uusi menikin reilusti yli budjetin 189tuhanteen. Mietittiin miehen kanssa, että jos nyt sitten kuitenkin nostetaan budjettia, koska tämä asunto olisi niin täydellinen, että siinä voisi asua monen monta vuotta, miksei loppuelämänsäkin, jos ei tule lapsia tai tulee vain yksi lapsi. Saapahan samalla tehdä sisustuksenkin sellaiseksi, kun haluaa.

Kyseessä on siis asunto, joka käsittää 2makuuhuonetta, tupakeittiö, kylpyhuone kahdella suihkulla ja wc:llä, sauna, erillinen wc, kodinhoitohuone, autokatos, pihavarasto, sekä käyttöullakko. Olipas vielä 2 vaatehuonettakin, että reilusti säilytystilaa. Kohteeseen tehdään vielä kaiken lisäksi maalämpö ja meidän takapihat näyttää pellolle. Täytyy vain toivoa, ettei kunta tule kaavottamaan sitä joskus uudestaan, on tosi hienot maisemat. Vaikka paikka on maaseutumainen, niin silti siitä on hyvät kulkuyhteydet.

Homma siis eteni tuosta vaiheesta, että tehtiin suullinen varaus ja sitten kirjallinen varaus, jolloin piti maksaa 3000euron varausmaksu, joka tietenkin hyvitetään sitten ensimmäisessä maksuerässä. Tänään tuli rakennuttajalta tietoa, että rakennuslupa tulee huhtikuun puolessa välissä ja he aloittavat rakentamisen kuitenkin aiemmin ennakkoluvalla eli mahdollisesti jo tässä maaliskuun lopulla, jos vaan kelit sallii. Kaupat tehdään sitten rakennusluvan tultua. Silloin sen jälkeen voidaan laittaa tämä nykyinen asunto myyntiin ja muuttaa vuodeksi vuokralle.

Vuokralle muutto todettiin meille kaikkein parhaimmaksi vaihtoehdoksi, työmatka lyhenee ja sitten tietää just mitä on saatu tästä nykyisestä asunnosta. Eikä tule olemaan kahta asuntoa sitten päällekkäin ja lisäksi nyt tällä hetkellä on vielä hyvät hinnat asunnoissa, joten voi jopa saada hieman voittoakin, jonka sitten voi käyttää muutostöihin.